Saturday, November 17, 2012

VERDENS BESTE GLUTENFRIE GULROTKAKE!

Jeg tør påstå at dette er oppskriften på verdens beste glutenfrie gulrotkake. Må prøves!


Ingredienser:
3 store egg
2,5 dl matolje
350 g sukker
2 ts vaniljesukker
0,5 ts muskat
0,5 ss natron
0,5 ss bakepulver
325 g glutenfritt lyst mel
100 g kokesjokolade
400 g revet gulrot
1 1/2 revet eple

Ostekrem:
200 g smør
500 g melis
400 g kremost
3 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte:
Pisk egg, olje og sukker. Sikt inn mel. Tilsett alt det tørre. Rør sammen. Ha i hakket kokesjokolade. Vend forsiktig inn revet gulrot og eple.

Stekes midt i ovnen i ca 1 time på 180 grader. Langpanne (bruk gjerne bakepapir) 20 x 30 cm.
Eventuelt kan stor langpanne 30 x 40 cm brukes. Da må steketiden halveres.

Ostekremen lages mens kaken står i ovnen, men bør ikke tas på før kaken har kjølt seg.
Romtemperert smør og melis blandes. Pisk inn romtemperert kremost og vaniljesukker.

Pynt etter ønske og kreativitet!

Voilá! Du har en kake som garantert gjør deg populær :)





Originaloppskrift fra www.detsoteliv.no

No comments:

Post a Comment