PAVLOVA KAKE
Dette er omtrent noe av det beste som finnes i verden – og
ikke minst, kaken er GLUTENFRI! Yeah!
Jeg råder alle til å prøve Pavlovakaken. Ikke tar det lang
tid å lage den, og ikke er den så vanskelig heller
Kaken er oppkalt etter Anna Pavlova, kjent russisk
ballerina. Kaken er like lett og elegant som en danserinne ;) Og like flott å
se på. Når denne serveres garanteres forventningsfulle sukk rundt bordet.
Ingredienser:
Marengsbunn:
4 stk Eggehvite
¼ ts Salt
250 g Sukker
2 ts Maisstivelse (maizena)
1 ts Hvitvinseddik eller bringebæreddik
Fyll:
1 pk Ferdig vaniljekrem
3 dl Kremfløte
2 ss Sukker
ca. 300 g Friske bær – her kan du velge og
vrake hva enn du liker best!
Vaniljekremen kan droppes til fordel for ren kremfløte,
eventuelt krem med sitronskall, appelsin, eller romkrem. Du velger.
1. Romtempererte eggehviter
has i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen
med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i
skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt
av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank, og alt sukkeret er oppløst.
Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
2. Vend inn siktet maizena og
eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en
kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5
cm høy. Eventuelt lager du det i form av en liten langpanne.
3. Stek kaken ca. 1 time på
160 °C (ved varmluft må du skru ned 10-20 °C) til bunnen er sprø på yttersiden,
og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er
avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.
4. Fordel vaniljekrem utover
bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med friske bær.
Marengsbunnen kan lages flere
dager i forveien. La den ligge på et tørt sted, med litt bakepapir rundt.
No comments:
Post a Comment