Som mor til et barn med cøliaki, ender man opp med å bake en god dose kaker, brød, rundstykker, pølsebrød, osv., osv.
Dårlig samvittighet når man kjøper ferdigbakt (som ofte ikke er særlig grovt, sundt eller næringsrikt), skal man likevel IKKE ha!!!
Et av de gode tipsene vi fikk fra ernæringskurs på Ahus, var nettopp at vi foreldre ikke må gå rundt med dårlig samvittighet for tjenester vi kjøper - altså ferdigmat. Med cøliakibarn ender vi uansett opp med å bake mye mer enn for de barna som ikke har allergier, intoleranser eller autoimmune (matrelaterte) sykdommer. Det gjelder i hvert fall her i huset, der vi har ett barn fritt for allergier, og ett barn med cøliaki.
Jeg vet ikke hvor mange ulike oppskrifter jeg har prøvd meg på når det gjelder brød, ei heller hvor mye vi foreldrene har endt opp med å spise, fremfor hun som var tiltenkt baksten. Vårt barn liker kun det grove brødet til Fria Gluten Free, så da, så...
No comments:
Post a Comment